Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ονειροπαγίδα

Εδώ και μέρες θέλω ν’ αγοράσω μια ονειροπαγίδα
Μια μικρή μαύρη ονειροπαγίδα με χαντρούλες και φτερά,μήπως αιχμαλωτίσω τα όμορφα όνειρα..
Λένε οτι οι ονειροπαγίδες έχουν την ιδιότητα να κρατούν τους εφιάλτες και να αφήνουν μόνο τα όμορφα όνειρα να προβάλλονται πίσω απο τα βλέφαρα μας..Πόσο θα μου άρεσε αυτό!!
Αν κι εγώ δεν βλέπω πια όνειρα,ούτε καλά ούτε κακά..Καμιά εικόνα δεν ταράζει τον ύπνο μου..
Μόνο όταν είμαι ξύπνια μπορώ να ονειρευτώ
Με μάτια ανοιχτά-μα δεν πειράζει
Τότε έρχονται στο μυαλό στιγμές υπέροχες
κι άλλες, εφιαλτικές, που παλεύω να διώξω..
Φόβοι που διστάζω ν'αντιμετωπίσω..
Αλήθειες που αρνούμαι να δω..
Μπορεί άραγε η ονειροπαγίδα να κρατήσει μακριά
τους φόβους που σαν ομίχλη σκιάζουν τα ξύπνια όνειρα?Μπορεί να κάνει τις αλήθειες να πάψουν να ουρλιάζουν μέσα στο κεφάλι μου τα βράδια??

Μορφέα μου,μπορεί να το ξέθαψα αυτό πολύ καιρό αφού το είχα γράψει..αλλά παραδόξως με εκφράζει και πάλι..ευχαριστώ που μου το θύμισες!! :))

9 σχόλια:

Argyrios G. είπε...

kalo sou vradi :-)
me oneira glika otan koimase...
kai skepseis omorfes otan oneirevesai sto ksipnio sou

Ανέμη είπε...

Σ'ευχαριστώ Αργυράκο..καλό βράδυ και σε σένα :))

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

η ονειραπαγιδα σου ειναι ηδη μεσα σου...
μονο που δεν ξερω πως της ανοιγουμε την πορτα...
πως την κανουμε να φυλακιζει τα ομορφα ονειρα και να διωχνει τους εφιαλτες...
κι εγω στο ψαξιμο ειμαι...
που θα παει λεω...θα την βρουμε την ακρη...

νεραιδενια φιλακια καλη μου!!!

Ophelia είπε...

Η αλήθεια μπορεί να φαίνεται σκλήρη
και εφιαλτική...Ισως και να αντιπαρατέθεται στα όνειρα και τις επιδιώξεις μας ,να μας θλίβει ,να μας φοβίζει ,να μας αποκαρδιώνει.Ομως η Αλήθεια μπορεί να μας υποδείξει μια πιο ρεαλιστική όψη των ονείρων μας αυτών.Και όσο και να μας τρομάζει ,δεν παυει να είναι η βάση της πραγματικότητας-θα ήταν ανούσιο να βρίσκουμε τρόπους να την κρατάμε μακρια μας!
Για αυτό λοιπόν μην αποθαρρύνεσαι,και κοίτα την αλήθεια κατευθείαν στο πρόσωπο!Και που ξέρεις,ίσως μια περισσότερο προσεκτική ματιά να σε βοηθούσε να διαπιστώσεις πως ίσως να μην είναι όσο "φοβερή" φαντάζει στα πονεμένα ,θνητά μας μάτια...


"when your head's in the clouds,
keep your feet on the ground"

Ανέμη είπε...

Ναιαδούλα μου θα την βρουμε την ακρη..αργά ή γρήγορα,ναι.. :))

Χάρηκα που πέρασες
Φιλιά σου αμέτρητα!!

Ανέμη είπε...

Ginger μου..είναι που κάποιες αλήθειες δεν είναι καλές..αμα κρύβεσαι καλά πίσω απο αναλήθειες είναι δύσκολο να αντικρύσεις μετά κάτι άλλο..μα ναι,πράγματι μπορεί απλά να κάνω εγώ τις αλήθειες να φαντάζουν πιο τρομερές απ'οτι είναι..Αχ αυτά τα θνητά μάτια..

Καλημέρα γλυκιά μου

BlaCk piTt είπε...

θυμάμαι που όταν πρωτοξεκινήσα το ιστολόγιο μου, του έδωσα το όνομα ονειροπαγίδα με σκοπό να ανεβάσω μια ανάρτηση για αυτό το περίεργο αντικείμενο, που τόσο με ενθουσιαζει.

Τελικά αυτό το ποστ δεν έγινε ποτέ. Μη με ρωτάτε γιατί.

Όλα είναι στο μυαλό. Δε θα μας σώσουν ηλίθιες ονειροπαγίδες. Εξάλλου και αυτό δημιούργημα του μυαλού είναι.

Και γράφω αυτό το σχόλιο με μια ονειροπαγίδα πάνω από το κεφάλι. Την αγόρασα από ένα μαγαζί στην Ομόνοια, όταν ήμουν στην Αθήνα για διακοπές. Την ερωτεύτηκα και την άρπαξα. Από τότε βρίσκετε κρεμασμένη στο δωμάτιο μου...

Ανέμη είπε...

Ξέρεις κι εμένα μου ασκούσε πάντοτε μια έλξη η λέξη "ονειροπαγίδα", άσχετα απο τις λεγόμενες ιδιότητες της..Το "όνειρο" και η "παγίδα"..ακούγοντάς το πάντα το ερμήνευα αλλιώς..σα να είναι το ίδιο το όνειρο η παγίδα που μας αιχμαλωτίζει..έτσι το έβλεπα.. Τώρα όμως συνειδητοποίησα κι εγώ πως"δε θα μας σώσουν ηλίθιες ονειροπαγίδες".. Μάλλον έχεις δίκιο:όλα στο μυαλό είναι..είτε βαφτίσεις ένα αντικείμενο ονειροπαγίδα είτε απλά αντιμετωπίσεις μόνος τους εφιάλτες είναι το ίδιο..άλλωστε και οι εφιάλτες και τα όνειρα είναι πλασμένα απο μας..
Κάπου κάπου νιώθω χαμένη μπροστά σε τόση δύναμη που έχει το μυαλό ..ίσως γι'αυτο η ανάγκη της ονειροπαγίδας-εδώ και καιρό.. Αν βρώ θα πάρω κι εγώ μια..όχι οτι πιστεύω πως κάτι θ'αλλάξει,αλλά γιατί πάντα το ήθελα..

Καλώς ήρθες στο Blog μου BlaCk piTt,χάρηκα που πέρασες :))
Καληνύχτα σου

Ονειροπαγίδα είπε...

ΧΩΡΙΣ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ...ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ Ή ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ!!! ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ!!!