Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Πέρασε πολύς καιρός κι έχω αρχίσει να φοβάμαι

Έχω καιρό να γράψω.. νομίζω πως πια δεν μπορώ να βρω λέξεις να εκφραστώ.. όλα τα έχω πει πια και τα έχω επαναλάβει χιλιάδες φορές.. πόσο ακόμα?? Αυτή την περίοδο όλα ήταν «κάπως».. διαφορετικά, άσχημα, βαριά.. χωρίς λόγο.. «Δεν χωράς πουθενά, δεν χωράς πουθενά.. τι κρίμα!» αυτή η φωνή στο κεφάλι μου κι έχει δίκιο, δεν χωράω πουθενά, αυτή είναι η πιο σωστή φράση για να περιγράψει πώς έχω γίνει.. Έχω την εντύπωση πως τόσο απηύδησα με την κατάσταση αυτή.. κουράστηκα και γι’ αυτό όλα μου φταίνε.. ξεσπάω κι επιτίθεμαι και κατηγορώ και.. ξέρω πως ίσως είναι στο χέρι μου να τ’ αλλάξω όλα μα δεν το θέλω.. αν το ήθελα δεν θα ήμουν κολλημένη εδώ.. Ενώ άκουγα μουσική, κράτησα αυτό τον στίχο: «Πέρασε πολύς καιρός κι έχω αρχίσει να φοβάμαι».. και ένιωσα λες κι έβγαινε απο το δικό μου το στόμα.. Πέρασε πολύς καιρός που η ζωή μου δεν έχει νόημα ή στόχους ή κάτι που να την κάνει σημαντική.. Τα ίδια ήρθαν κι έφυγαν και ξαναήρθαν μετά κι εγώ δεν κινούμαι, τα περιμένω να επιστρέψουν.. δεν προχωράω μπρος ή πίσω, μόνο στέκομαι και αναλύω αυτά που δεν παίρνουν άλλες αναλύσεις! Δεν μπορεί, υπάρχουν πόρτες μπροστά αλλά εγώ αρνούμαι να δοκιμάσω να τις ανοίξω.. κάθομαι και περιμένω.. μέχρι να φυσήξει ένα αεράκι και ν’ ανοίξει μια πόρτα για να μπορέσω να μπω! Νομίζω πως δεν είμαι αρκετά δυνατή για οτιδήποτε άλλο.. μα το αεράκι αυτό δεν θα φυσήξει.. Φοβάμαι, ναι φοβάμαι.. γιατί τα πράγματα με διώχνουν ή τα διώχνω εγώ κι έτσι τίποτα δεν μένει.. Και το χειρότερο είναι πως όλο αυτό με καταστρέφει.. γίνεται συσσωρευμένη οργή και με κάνει άλλο άνθρωπο.. μετατρέπομαι σε κάτι που δεν είμαι.. και πάλι χάνω..

11 σχόλια:

Argyrios G. είπε...

tha sou egrafa polla...
ma den tha grapso tpt apla tha sou po xamogela...
etsi :-) kses esi...

kai apodeksou tin oli fasi...
kalo sou vradi

Μαρια Νικολαου είπε...

Να προσπαθείς να μην φοβάσαι
Να έχεις δύναμη και πίστη στον εαυτό σου κι όλα όπως πάνε απλά θα φαινονται ευκολότερα.

Καλη σου μερα

Ανέμη είπε...

Καλέ μου Αργύρη
μάλλον αυτό είναι το καλύτερο..ασε που τα βαρέθηκα τα πολλά λόγια..χαμόγελο μόνο :)
Θα περάσει κάποτε δεν μπορεί..έτσι δεν είναι?

Ανεμοφιλάκια

Ανέμη είπε...

Μαρία μου έτσι πρέπει,απλά που και που περνάμε μια φάση που δεν φαίνεται ορίζοντας και σα να βαδίζουμε προς το άπειρο ενώ προορισμός δεν υπάρχει..Δεν ξέρω..ελπίζω η πορεία να γίνει ευκολότερη αν σταματήσω να το πολυσκέφτομαι..άλλωστε τι άλλο μπορεί να γίνει?

Καλημέρα σου όμορφη!

Ianos είπε...

Oλοι εχουμε βρεθει σε αυτη την θεση...
Το λες και μονη σου
{ξέρω πως ίσως είναι στο χέρι μου να τ’ αλλάξω όλα μα δεν το θέλω.. }
Καποια στιγμη θα επιστρεψει αναπαντεχα η θεληση και θα κανεις ολα αυταπου τωραδεν θελεις!!!
Ο φοβος ειναι σημαδι οτι εισαι ζωντανη...
Και αφου μονη σου διαπιστωνεις οτι αυτο σε καταστρεφει μονη σου θα ανακαλυψεις την δυναμη και την αντοχη να το σταματησεις και να το αλλαξεις!!!
Καλο απογευμα!!!

Ανέμη είπε...

ΙΣΩΣ είναι στο χέρι μου..αλλά δεν ξέρω τον τρόπο!!Μάλλον έχεις δίκιο,θα έρθει η θέληση,η σωστή στιγμή κι όλα θα γίνουν..απλά δεν ξέρω πότε θα συμβεί αυτό κι αν θα έχει μείνει τίποτα απο μένα ως τότε ζωντανό..

Καλό σου απόγευμα Ιανέ!

Argyrios G. είπε...

tha perasei, i esto as elpizoume etsi :-)
i elpida den kanei kako,
antitheta stin prokeimeni tha se voithisei perissotero :-)

elpenor είπε...

Ανέμη μου, τι να πω... Αν διόρθωνα κάτι από όσα γράφεις ώστε να ταιριάζει απόλυτα σε μένα θα ήταν αυτό το "ίσως να είναι στο χέρι μου"... "είναι στο χέρι μου" χωρίς το ίσως... και όμως δεν κάνω τίποτα... Κι αυτό με κάνει να φοβάμαι .. ότι ήρθε η στιγμή και δεν έχει μείνει "τίποτα από μένα ζωντανό".
Ανέμη μου, έχει πάαααρα πολλούς κύκλους να κάνεις ακόμη στη ζωή σου!! Και ευθείες και κύκλους ξανά και ξανά και ξανά... Είσαι πάρα πολύ μικρή... μην συνηθίσεις στους κύκλους... στην πρώτη ευκαιρία βγες από την τροχιά σου, ακόμη και άτσαλα!! Ακόμη κι αν τον αγαπάς όσο τίποτα άλλο αυτόν τον κύκλο!!

Ανέμη είπε...

Πρέπει καλή μου elpenor να βγώ..Όλοι πρέπει να το σκάσουμε..αλλά πως??Με την πρώτη ευκαιρία..ναι θα προσπαθήσω να την αρπάξω απο τα μαλλιά την οποιαδήποτε ευκαιρία..αν την αναγνωρίσω όταν έρθει!!Δεν ξέρω,έτσι όπως κάνω αισθάνομαι οτι περνάνε χρόνια και εγώ κάνω κύκλους και χάνω πράγματα..πολλά πράγματα..και φοβάμαι μην κρατήσει μια ζωή αυτό..δεν μπορεί κάτι πρέπει να γίνει!!Επιβάλλεται..

Καληνύχτα σου :)

Καλυψώ είπε...

μην περιμενεις να ανοιξει μια πορτα
ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΕΣΥ

μην περιμενεις να φανει μια ευκαιρια
ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΣΥ..

ολα εισαι εσυ και ας μην το βλεπεις
ολα εισαι εσυ..και ας μην το ξερεις..
ΕΣΥ..κολαση και παραδεισος
ΕΣΥ..γη και υδωρ

ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ..

Ανέμη είπε...

@ΚΑΛΥΨΩ
Δίκιο απόλυτο καλή μου!!
Τώρα μπορώ να το δώ..ναι :)

Σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές..Χάρηκα που πέρασες!

Καληνύχτα σου